Wat zit er achter jouw schild?

Op de foto zie je een kever. Een mooi exemplaar met een prachtig gekleurd schild. Het schild van de kever wordt vermalen in geneeskrachtige middelen. Maar daar naast is de kever is een heilig dier in vele culturen. De kracht van de kever kun je altijd aanroepen. De kever is altijd bezig en actief ondanks zijn kleine formaat. Zijn lichaam krijgt weinig rust en heeft daarom een goede bescherming nodig. Het harde schild wordt als (zijn) kracht gezien.

Het schild van de kever beschermt hem voor invloeden van buitenaf. Zijn lichaam draagt altijd een harnas om hem te beschermen. Tegen kou maar ook tegen warmte. Tegen alle invloeden van buitenaf die hij in zijn dagelijks leven tegenkomt.

Daarnaast werkt het schild ook van binnenuit. Het lichaam wordt bijeen gehouden en beschermt door het schild. Wat voor veiligheid en geborgenheid zorgt. Door zijn actieve leven is het fijn dat hij altijd op zijn schild kan vertrouwen.

Wat zit er achter jouw schild

Het schild wordt gezien als hulpmiddel bij bescherming. Als je jezelf onveilig voelt of niet op je gemak bent maak je gebruik van jouw schild. Dit schild zal ervoor zorgen dat jij je rustig en kalm voelt in voor jouw moeilijke situaties. Het schild geeft jouw dan bescherming en ondersteuning.

In de praktijk zie ik wel onveiligheid en onzekerheid ondanks het feit dat we allemaal ons schild inzetten en gebruiken. Want dat is ons gewoon. Het gebruik maken van ons schild. In ons dagelijks leven maar ook in de verbinding met onze dieren. Het is onze gewoonte…er komt pijn of onzekerheid…schild inzetten! Er komt angst of paniek? Waar is het schild…

Door het inzetten van het schild is er geen mogelijkheid tot verbinden. Immers er zit een schild voor het hart en vanuit het hart kan er geen verbinding met de buitenwereld worden gemaakt. Maar de buitenwereld kan ook geen verbinding met het hart maken. De liefde vanuit het hart kan niet naar buiten maar kan ook van buitenaf kan het hart geen liefde ontvangen. Het stroomt niet. Het hart staat er alleen voor en kan niet voelen en ontvangen.

Maar de kever heeft het schild toch nodig? Voor de kever is het een fysiek onderdeel van zijn lichaam. Wij mensen hebben onze huid en de meeste huisdieren een mooie vacht. Deze zijn fysiek nodig voor het bijeenhouden en beschermen.

Het loslaten van het schild ligt op een weegschaal. In de ene schaal het schild en in de andere het loslaten en voelen. Het evenwicht zoeken in deze weegschaal is niet iets wat je even tussendoor kan doen zoals een boodschap in de supermarkt. Neem er de tijd voor en ga op zoek naar de juiste hulplijn.

Want wat is er mooier dan verbinding maken.

Lieve groet,
Miranda